Marieke Bresseleers

Marieke Bresseleers kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste dans-, muziek en zanglessen. Tijdens haar middelbare studies Latijn – Moderne Talen ontdekte zij haar passie voor zang en volgde zanglessen bij Ilse Duyck en Sarah Algoet. Een groot deel van de vakanties stond in het teken van leren zingen en Marieke volgde op diverse plaatsen musical- en zangstages. Zij volgde ondertussen ook piano aan de Muziekacademie en behaalde het diploma hogere graad met grote onderscheiding. Na de humaniora studeerde zij Muziektheater aan het Fontys conservatorium in Tilburg waar zij zangleskreeg van o.a. Edward Hoepelman, Marc Krone, Roeland  Vos en Ivar Costenoble. Tijdens deze opleiding volgde Marieke een summercourse aan The Guildford School of Acting in Engeland. Zij studeerde in juni 2014 met de grootste onderscheiding af met haar zelfgeschreven voorstelling ‘Purgatory’ in een regie van Paul Donkers.

Vanaf jonge leeftijd was Marieke Bresseleers te zien in dans- en musicalvoorstellingen in amateurgezelschappen en zong zij in  verschillende koren. Zo was zij te zien in the Sound of Music. Tijdens haar opleiding deed zij ervaring op in diverse musical- en toneelvoorstellingen.

Marieke was te zien in:

  • Alice in Wonderland (regie: Renske van den Broek)
  • Spooktrein, de musical (regie: Brigitte Odett)
  • The Jukeboxboys (regie: Caroline Frerichs)
  • The Wild Party (regie: Roeland Vos & André de Jong)
  • 42nd and Desperate Street (regie: Brigitte Odett) waar ze de rol van Dorothy Brock speelde

Zij creëede de eigen voorstelling Lotloriën in een regie van Brigitte Odett. Marieke speelde de rol van Martha in ‘Dat smoel’ van Polly Stenham aan de zijde van Jeroen Dekkers. Marieke is vaak te horen bij gelegenheidsconcerten, huwelijksvieringen en bedrijfsfeesten.Marieke is frontvrouw van ‘Circle Unbroken’, een nieuwe progressieve metal band met een gotic randje. Na een succesvolle Europese tournee verscheen de eerste full CD ‘Vincere’ die zowel door publiek als vakpers uitermate gunstig werd/wordt ontvangen.

In 2015 viel Marieke de eer te beurt te mogen werken met de bekende Engelse regisseur Terence Davies( Distant voices, still lives). In zijn nieuwe film ‘ A Quiet Passion’, een biopic over het leven van Emily Dickinson met in de hoofdrollen Cynthia Nixon (Sex in yhe City) en Keith Carradine, vertolkt Marieke het personage van de 19e eeuwse beroemde sopraan, Jenny Lind die de bijnaam droeg van ‘de Zweedse nachtegaal’. Op 14 februari 2016 ging de film onder groot succes in première op het internationale  filmfestival van Berlijn (de Berlinale). De release voor de UK staat gepland voor september. Voor België is ‘A Quiet Passion’ in oktober in première gegaan op het FILM FEST te Gent in aanwezigheid van de regisseur Terence Davies. ‘A Quiet Passion’ werd de grote winnaar van het festival met de prijs voor beste film.

Marieke was ook te zien als Patsy, de nieuwe poetsvrouw van Benny, in de VTM-serie ‘FAMILIE’ en als Kathleen Taelemans in ‘ECHTE VERHALEN: DE BUURTPOLITIE’.