Helena Maes

Helena Maes zette haar eerste stappen aan de Academie te Gentbrugge olv Erika Pauwels & Annemarie Rogiest. Aan het Conservatorium te Gent behaalde ze haar Master in de Klassieke Zang bij Zeger Vandersteene & Mireille Capelle. Het daaropvolgende jaar verwierf ze haar Aggregaats-diploma. Bij de Nieuw-Zeelandse Susan Roper volgde ze een Postgraduaatsopleiding Specialisatie Concertsolist aan het Conservatorium te Antwerpen.

Ze volgde verschillende Masterclasses en Workshops en nam succesvol deel aan wedstrijden in binnen-& buitenland en vervolmaakt zich tot op heden nog steeds wekelijks bij haar coaches zodat elk concert of optreden er staat. Op 12 & 13 mei kan je Helena komen beluisteren in het Requiem van Mozart & de Vesperae Solennes De Confessore met orkest en het koor VOX MAGO olv Patrick Debrabandere.

Op pedagogisch vlak is Helena docent én vakgroepcoördinator Zang & Stemvorming aan de Academie te Gent (Poel). Jarenlange ervaring in musicalverenigingen voor jaaropleidingen & muziekkampen (Event Team, MAGO, BVLO, Showproject, MiLA, Jeugd & Muziek & We Want More) zorgt ervoor dat ze een veelgevraagde Vocal Coach is.
Met haar kenmerkend enthousiasme & typerende aanmoedigingen streeft ze ernaar elk kind/volwassene z’n eigen mogelijkheden te laten ontdekken én te leren ontplooien.

“Iedereen kan zingen” is haar motto; “je moet er alleen maar in geloven en ervoor gaan!”